Enkele projecten waarin RestPort Technologies leverancier is:

Controle van identiteitsdocumenten bij notarissen

Een van de belangrijke - en verplichte - taken van de notaris is om de identiteit van de cliënt te verifiëren. Maar hoe weet je of een identiteitsdocument echt is? Dit is met het blote oog vaak moeilijk vast te stellen.

Om notarissen hierbij te helpen hebben RestPort Technologies en NEXTlegal de krachten gebundeld. Met de hard- en softwareoplossingen van RestPort Technologies, waaronder een desktop en mobiele systemen, kunnen vrijwel alle wereldwijd in gebruik zijnde identiteitsdocumenten worden gecontroleerd en - door middel van de koppeling met NEXTassyst - direct automatisch worden opslagen bij de juiste relatie.

Efficiënter werken

Door de scanoplossing en koppeling van RestPort Technologies en NEXTassyst van NEXTlegal kunt u sneller en efficiënter werken. U hoeft niet meer eerst een kopie van het identiteitsdocument te maken, die vervolgens weer in te scannen en op te slaan in de relatiekaart. U hoeft ook niet meer handmatig de gegevens van het legitimatiebewijs over te nemen met kans op fouten.

Automatische verwerking

Alle bovenstaande handelingen gaan met behulp van de scanoplossing van RestPort Technologies en NEXTlegal automatisch. De relevante gegevens worden automatisch gekoppeld aan de juiste relatie en opgeslagen onder de relatiekaart. Daarnaast wordt direct een VIS-check uitgevoerd.


Uitgifte toegangspassen bij het Badge Center

Op grond van de Luchtvaartwet heeft de exploitant van Rotterdam The Hague Airport de taak om toegangspassen aan medewerkers en bezoekers tot beschermde gebieden van de luchthaven uit te geven.

Alvorens er een toegangspas wordt verstrekt, worden er door het Badge Center eerst een aantal verplichte veiligheidscontroles uitgevoerd.

Met behulp van de hardware en software van RestPort Technologies worden identiteitsdocumenten van medewerkers en bezoekers, die van het Badge Center een toegangspas krijgen, gecontroleerd en geverifieerd op echtheid.


Mobiele identiteitscontrole met de Mobiele App

Hoe het werkt

Of je nu werkt in het notariaat, de advocatuur, makelaardij of in de beveiliging, toegangscontrole, wetshandhaving of de particuliere sector, het zal altijd nodig zijn om relevante documentinformatie te bekijken, controles op het document uit te voeren en de identiteit van een persoon te verifiëren.

De mobiele app van Restport Technologies helpt u deze taken snel en eenvoudig uit te voeren.

Met de mobiele app van Restport Technologies kunt u de MRZ- en de RFID-chip data van moderne identiteitsdocumenten snel en eenvoudig controleren, opslaan en verzenden naar een door u in te stellen adres/ontvanger. Daarbij, indien gewenst, uiteraard met een PDF-verslag en data export.

Tevens kunt u direct het bijpassende referentiedocument raadplegen.

Zeker indien u buiten uw kantoor bent en toch een check wilt doen en de informatie naar uw kantoor wilt sturen, is de mobiele app van Restport Technologies dé uitkomst.

Online visuele identificatie en verificatie

De app kan, indien gewenst, ook aan uw relatie door middel van een QR-code worden gemaild.

Met behulp van de gescande chip foto uit het identiteitsdocument kunt u ‘live’ (online) het gezicht van de bezitter van het identiteitsbewijs verifiëren. Ook goed bruikbaar bij legalisatie functies.